Presentation

Lillemor Larsson

Jag heter Lillemor Larsson och bor i ett litet samhälle 3 mil norr om Alingsås. Där bor jag med familjen, maken och 2 söner samt en katt och några hönor. Katten bor med oss men hönorna har eget boende. Det är skönt och rogivande att bo på landet med naturen inpå knutarna, visserligen är det en bit att åka när man ska handla eller uträtta ärenden men det tycker vi att det är värt. Jag blev sjuk i vad som visade sig vara Fibromyalgi, jag blev dålig och orkade inte med livet i sig själv men efter några år så började jag måla. Det var nervöst för jag var nybörjare, jag hade inte målat sedan barndomen och när jag började en kurs på ABF Alingsås och det blev en verklig utmaning, men jag har fortsatt och det är verkligen roligt. När jag började gå hos Tatjana Sivik i terapi så fick hon mig efter många om och men att våga söka till Gerlesborgsskolan i Bohuslän och jag har gått på några kurser hittills. Det är en trevlig miljö och allt annat än måleriet och närmiljön, kust och hav lämnar jag därhän. Jag känner att jag har utvecklats mycket och kan mer och jag vågar framförallt mer och jag åker nästan ingenstans utan att ta med mig målargrejor eller skissblock. Förr var det kameran jag tog med mig och det gör jag fortfarande så det blir en del att släpa på när jag åker iväg någonstans. Jag har testat flera olika tekniker och har skaffat mig en egen stil, mycket lekfullhet är det. Jag skaffade mig en lokal i Alingsås som jag hade några år men i år bytte jag ut den mot en liten stuga i närområdet, mitt ute på landet. Det känns bra.

Den nya stugan Den nya stugan

Jag skriver också. Det blir en hel del ord, en del användbart i vardagen som att beskriva naturen och bilderna och annat som dagbok tillsammans med målningar är som egenterapi. Det blir mycket kreativitet, det är sådant mitt liv har blivit, och så var det kanske i barndomen och det kanske förblir så i framtiden också. Hoppas jag.
Jag har också skrivit två böcker, Från mörker till ljus och Ljuset finns även i mörkret. De är klara och finns att beställa här på Li-La.se. Man kan också beställa böckerna på B4press som har hand om utgivningen och marknadsföringen.

Li-La föddes när min konstnärsverksamhet växte och jag började sälja tavlor som ett annat sätt att föra ut mina målningar till flera, och mina böcker, som jag hoppas ska gå bra. Det ska bli lite annan verksamhet också men riktigt
hur det kommer att se ut i framtiden vet jag inte ännu, det växer nog fram hoppas jag.